Studieboeken Papiaments

PAPIAMENT0 UN PA UN - Papiaments voor beginners

Papiamento un pa un betekent Papiaments stap voor stap en is bedoeld voor beginners. Deze methode is ontwikkeld in 1993 door Mario Dijkhoff, linguïst/taalwetenschapper en expert op het gebied van Papiamento op Aruba. Naar aanleiding van zijn ruime ervaring als docent, heeft hij dit studieboek specifiek voor Nederlandstaligen ontworpen. Het doel van deze methode is om de cursisten een stevige basis mee te geven. De oefeningen in het boek zijn ontworpen om het Papiaments te leren spreken en om het gesproken Papiaments te leren begrijpen.

Het leerpakket bestaat uit 2 studieboeken die bij elkaar horen: boek 1 (tekstboek) en boek 2a (werkboek).

Wat biedt het tekstboek? De zes hoofdstukken zijn gericht op alledaagse communicatie. Voorbeelden uit het boek zijn: het voeren van een eenvoudig gesprek met vrienden/kennissen, het voeren van gesprekken met een verkoper in de winkel en telefoongesprekken met vrienden/kennissen.

Het werkboek bevat oefeningen, antwoorden, uitspraak- en grammaticaregels en een uitgebreide vocabulaire.

Zelfstudie is lastig zonder enige uitleg over hoe het boek is opgebouwd en hoe u de opdrachten kunt maken en nakijken. Daarom biedt Dijkhoff Talen u een half uur gratis uitleg via Skype over deze methode aan.

Om de taal en uitspraak goed te leren, raden wij iedereen aan om naast zelfstudie, ook lessen Papiaments te volgen. Twijfel niet om contact op te nemen voor gratis advies en informatie!

Het leerpakket behoort tot de eerste druk, waardoor de lay-out wat verouderd oogt, echter doet dat inhoudelijk niets af aan de kwaliteit van deze zeer succesvolle methode!

Spelling en aanwijzingen voor uitspraak sluiten aan bij het Dikshonario Woordenboek Papiaments-Nederlands / Nederlands-Papiaments | Mario Dijkhoff & M. Vos de Jesus