Reacties

Groepscursus Papiamento bij de Politie

Enkele reacties van de cursisten:

– Gezellige lessen; – Goede feedback op de persoon; – Altijd op tijd; – Goede structuur, goede opbouw; – Afwisselend; – Duidelijke uitleg; – Overzichtelijk lesmateriaal; – Leuke lesstof

Ginny en Zefanja, Cursus Papiamento op Aruba

“Hopi bon, we hebben leuk les gehad en de cursus was leerzaam. We hadden les in de avond en kregen een lekker glaasje wijn.”
 – Ginny & Zefanja

Papiamento cursus op Aruba: Mohamed

Gregor is een fantastische leraar Papiamento die er alles zal aan doen om je te helpen het Papiamento snel onder de knie te krijgen.  Of het nu gaat om grammatica, Bocabulario of uitspraak van het Papiamento… hij heeft de methodiek om het je aan te leren.  Zijn eindeloos geduld om te herhalen,opnieuw te proberen is bewonderenswaardig. Gregor maakt ook altijd tijd om tussendoor iets over de Arubaanse cultuur en gewoonten te vertellen. Dit geeft toch een betere kijk op de Arubaanse samenleving. Ik heb blokken van 2uur les genomen, die 2 uren zijn zo voorbij. Zijn manier van lesgeven geeft je zin om graag naar de les te komen.

Jammer genoeg vertrekt Gregor eind deze maand terug naar Nederland, maar hij geeft ook les via Skype. Dit is iets waar ik later graag gebruik van wil maken.

Gregor bij deze, nogmaals dank om mij de kans te geven je vaderstaal aan te leren. Het gaat je goed,
 – Mohamed

Marcel en Nick

“De Papiamentoles bij Gregor was hopi bon. Veel geleerd in korte tijd, door de goede uitleg en begeleiding”
– Marcel van Wees

“Goede cursus om de basis papiamento snel onder de knie te krijgen. In een paar lessen kan je al redelijk in het dagelijks leven papiamento verstaan en spreken dankzij Gregor. Je wordt goed begeleid in de grammatica en uitspraak”
 – Nick Vogelaar

Bianca Bruggink

“Gedurende 6 maanden heb ik wekelijks privéles Papiaments gehad van Gregor. In die tijd heb ik hem leren kennen als een kundig en geduldig docent die let op de details en die je op een vriendelijke en opbouwende wijze corrigeert. Hij legt de uitspraken en de grammatica helder uit, indien gewenst ook voor de overige bestaande dialecten.

Naast de theorie uit het boek, wordt ook de cultuur behandeld. Soms is het nationale geschiedenis, soms gaat het over de lokale gebruiken, en soms vertelt hij ook over zijn eigen persoonlijke ervaringen. Dit totaalplaatje stimuleert je om nét dat stapje méér te willen zetten, en de taal écht goed te willen beheersen.

Ik ga regelmatig naar Curaçao en ondanks dat ik nog lang niet alles weet (het boek is nog niet uit), ik kan me aardig redden als ik op het eiland ben. Hoewel het soms wel een uitdaging is om de Curaçaoënaars Papiaments te laten spreken tegen een blanke (makamba). Er wordt zeker leuk en positief gereageerd als je hen in hun eigen taal aanspreekt.

Helaas moest ik wegens privéomstandigheden stoppen, maar óóit zal ik de lessen weer oppakken en dan zal ik zeker teruggaan naar Gregor!”

 – Bianca Bruggink, Juli 2016

Judith

“Ter voorbereiding van een werkervaring op Bonaire heb ik de cursus Papiaments gevolgd bij Dijkhoff Papiamento cursussen. Gregor is een enthousiaste en toegankelijke leraar, waarbij iemand snel op zijn gemak is. Je stelt gemakkelijk vragen aan hem en hij geeft altijd geduldig een antwoord. Zelfs als hij vaker hetzelfde uit moest leggen.
De lessen past hij gemakkelijk aan op de snelheid waarmee iemand de taal oppakt. Het was een plezier om de lessen te volgen. Daarnaast is Gregor flexibel, wat ik erg fijn vond gezien mijn eigen drukke agenda. Ik zou deze cursus bij Gregor zeker aanbevelen!”

Groetjes Judith

Juni 2016

Drs. Erik Jansen

“Aangezien ik vooral zakelijk regelmatig de eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen bezoek, vond ik het belangrijk om, vanuit respect, enige kennis te hebben van het Papiamento. Gregor heeft op mijn verzoek dan ook een passend programma gemaakt dat ik via Skype gevolgd heb. De lessen waren interactief en Gregor heeft altijd rekening gehouden met het doel van mijn lessen en de noodzaak tot herhaling. De sfeer tijdens de lessen was gemoedelijk maar toch doelgericht. Ook gingen de lessen verder dan alleen maar uitspraak en grammatica maar spraken we ook over de politiek op de eilanden en recente gebeurtenissen. Te merken is dat Gregor onderwijservaring heeft en zijn gevoel voor didactiek.

Met vriendelijke groet / with kind regards,”

Drs. Erik Jansen 
Directeur Mental Health Caribbean

6 Juni 2017

Wil je meer weten over de cursussen of heb je een vraag, kijk dan op de contact pagina op deze site.

Menu

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie