Cursus Papiaments

Groeps-basiscursus

De groeps-basiscursussen kunnen starten bij minimaal 4 aanmeldingen. Voor de groepslessen worden de data en tijdstippen in overleg met alle cursisten geplanned. Na inschrijving van de cursisten worden de data en tijden zodanig gepland, dat het de cursisten zo goed mogelijk uitkomt.

Om de nodige aandacht voor alle cursisten te waarborgen is er een maximaal aantal van 8 cursisten per groep. We hebben bewust gekozen voor kleine groepen, omdat bij ons kwaliteit hoog in het vaandel staat. Bovendien is het voordeel dat bij kleine groepen minder lessen nodig zijn dan bij grote groepen. Kijk bij het cursusaanbod voor de lokaties.

Online lessen via Skype

Woont u niet in de omgeving van Olst of een van de andere steden waar we de groepscursus aanbieden? Leer dan Papiaments via Skype! Skype is een gratis softwareprogramma waarmee videobellen via het internet mogelijk is. Als u een gratis Skype account heeft aangemaakt, is het gebruik van Skype geheel gratis. Het is vooral tijd- en kostenefficiënt. Het is een combinatie van enerzijds een traditionele lesmethode (leerboeken) en anderzijds een moderne lesmethode (online). U kunt de lessen volgen vanaf overal in Nederland of de rest van de wereld).

Privélessen in Olst (of op locatie)

Data, tijdstip, aantal en inhoud van de lessen kan worden bepaald in overleg. De lessen vinden in principe plaats in Deventer, maar kunnen op verzoek op locatie of aan huis gegeven worden.

Workshop Taal & Cultuur Aruba, Bonaire, Curaçao (in Olst of via Skype)

Ga je voor je werk, studie of stage naar een van de eilanden? Meld je dan nu aan voor onze Workshop! Je leert de belangrijkste zinnen in de lokale taal Papiaments en er wordt aandacht besteed aan de grootste en belangrijkste cultuurverschillen tussen Nederland en Curaçao.

Waarom volg je deze workshop?

  • Je maakt een heel positieve indruk wanneer je bij de eerste kennismaking met je nieuwe collega’s iets in het Papiaments kunt zeggen. Je stage kan dan eigenlijk niet meer stuk!
  • Door de grote cultuurverschillen te kennen voorkom je miscommunicatie en onduidelijkheden. Je zult sneller en makkelijker contact maken en beter samenwerken met je collega’s!
  • Papiaments spreken opent deuren! Omdat je alleen bent op het eiland heb je regelmatig hulp of medewerking nodig van anderen. Een paar zinnen zijn al voldoende, en deze leer je tijdens deze workshop!
  • Je krijgt belangrijke informatie en tips over vervoer, veiligheid en kosten.

Waar & Wanneer?

De Workshop wordt aangeboden in Olst en via Skype.

De worshop duurt 3,5 uur.

Prijs 150,- p.p.

Papiaments / Papiamento / Papiamentu leren voor beginners

De cursus voor beginners is vooral gericht op het begrijpen en verstaan van het Papiamento / Papiamentu (Papiaments). U zult vaak met mede-cursisten, twee aan twee, korte gespreksoefeningen doen. Hierbij wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan de uitspraak van het Papiaments. Verder leert u de eenvoudige grammaticale regels. Het is erg belangrijk dat u buiten de lessen om ook genoeg tijd investeert in zelfstudie en het maken van oefeningen uit het studieboek. Het leren van woorden wordt sterk aangeraden, maar bij de “Un pa Un” methode is dat minder noodzakelijk.

Papiaments / Papiamento / Papiamentu leren voor gevorderden

Na het volgen van de cursus voor beginners kunt u deelnemen aan de cursus voor gevorderden. In deze cursus wordt het Papiaments verder uitgediept. Hierbij leert u ingewikkeldere teksten begrijpen en verstaan, en er wordt opnieuw veel aandacht besteed aan converseren. Hierdoor zult u makkelijker een conversatie kunnen voeren. U leert ook meer over de grammatica en spelling. Tijd reserveren voor zelfstudie en huiswerk is wederom belangrijk.

Papiaments / Papiamento / Papiamentu leren met lessen op Maat

Afhankelijk van specifieke wensen kunnen er lessen op maat georganiseerd worden. Deze cursus opmaat is bedoeld voor mensen die voor bedrijven werken en veel contact hebben met bedrijven op Aruba, Curaçao, Bonaire. Ook is de cursus geschikt voor mensen die gaan werken in een bepaalde branche op een van de eilanden, denk hierbij aan studenten die stage lopen, artsen, leraren, ambtenaren, politici.

Wil je meer weten over de cursussen of heb je een vraag, kijk dan op de contact pagina op deze site.

Menu

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie